Asiatiskt

I November 2011 försökte jag styra ihop något asiatiskt helt på känsla och det vi hade hemma. Kan ha handlat sidfläsket till det i och för sig. Här är vad som blev.



Tillvägagångssättet
UpphackDipsåuseSidfläsk
Preppade först. Försökte göra tunna tändsticksstora strimlor av moroten och av toppen salladslöken. Dessutom gjorde jag en del ringar av salladslöken. Detta skulle käkas ihop med nudlarna, som jag inte har någon bild på. Tror jag bara tillredde dem i uppkokat saltat vatten som beskrivet på förpackningen.

Sidfläsk skar jag i munsbitar, saltade och pepprade och strödde in i panko. Därefter friterade jag dem i en neutral olja. Såsen längst till vänster består av koriander, fisksås, salladslöksbitar, chilipeppar och lite mer asiatiska grejer jag hittade hemma. Kanske ingefära, jag minns inte helt. Den är i alla fall tänkt som dipsås för det friterade fläsket.

Nudlar, grönt, buljongSidfläsk

Här är nudlarna i botten på skålen, sedan är det morotsstrimlor, salladslöksstrimlor och skivad slalladslök. I koppen som synes med något mörkt i  är det buljong, som ska hällas i skålen när man ska äta. Buljongen fångades inte på bild men är en buljongtärning, fisksås, limeblad, stjärnanis och vad för kryddor jag nu använde -förmodligen chili, koriander, ingefära och vitlök. Lite sesamolja kan nog ha slunkit ner med.

Sidfläsket syns också i friterat sammanhang med sesamfrön. Serverade lite inlagd ingefära till.

Översikt
Oeversikt

Allt som allt var det väldigt gott, men jag borde kryddat sidfläsket bättre då det smakat väldigt lite utan dipsåsen. Ingefäran var lite onödig. Annars såg det trevligt och färgglatt ut, var lagom meckigt att äta och var gott.

RSS 2.0