Chevréskivor med sallad
En rätt jag och Anna gjorde för ett tag sedan var sallad med ugnsrostade baguetteskivor med chevréost på, men de kom inte hit eftersom alla bilder lades på hennes kamera.
Receptet är från den franska kokboken, men Anna sover nu och jag vill inte tända lampan och titta i boken för då vaknar hon troligtvis. Receptet är i alla fall väldigt simpelt;
- Sallad (gärna lite blandade sorter)
- Delade oliver
- Hackade valnötskärnor
- Fransk dressing (1del dijon, 1del vinäger, 2 delar olja, salt, peppar, vatten till önskad konsistens)
- Baguette, skivad i 1-2cm tjokca skivor
- Chevréost, skivad i lika stora skivor
Sätt på ugnen, ganska varmt och gärna grillsettingen på, förbered salladsingredienserna och lägg i en bunke, skiva brödet och chevrén och lägg en skiva ost på varje baguetteskiva.
Blanda alla dressingingredienser utom vatten och olja i en tätslutande behållare och skaka om kraftigt till allt blandats. Tillsätt sedan oljan och skaka igen. Dressingen blir ganska tjock, och önskas en mer lättflytande dressing kan lite vatten tillsättas. Finhackad schalottenlök passar även bra att ha i.
Grilla ost&brödskivorna i några minuter till det att chevrén börjar blir lite guldbrun och bubbla och smälta - då är den helt perfekt. Häll dressingen på salladen, blanda allt, lägg en ost&brödskiva i salladen och servera direkt. Drick rödvin till, bli lite smånöjd med livet och le.
Bifogar lite bilder under skapelsens gång.